ONSDAG - Den nya flugan!

Detta inlägg kommer för ovanlighetens skull inte vara fyllt av bilder eller nagel-relaterade saker. Nej, detta inlägget kommer handla om en fluga som växte fram under 2012.
 
Träning. Det har blivit en grej nu. Att lägga ut bilder när man är på gymmet och gärna håller i en vikt, så att det ser ut som att man vet vad man håller på med. 
 
Just själva grejen med att folk börjat träna bryr jag mig inte om, det är ju bara roligt och om inte annat hälsosamt. 
 
Men det är ju inte det som egentligen är det stora i denna inne-grej, nej, det är just den biten då man ska ta kort då man tränar, när man är på väg hem från att ha tränat eller innan man ska åka/gå och träna. 
 
Du vill ha bekräftelse på att du tränar och är så duktig. Förneka det inte.
 
Bilder på maten
Men åh, va fint, du har gjort en smoothie genom att titta på ett recept online. Va duktig du är! Vill du ha en belöning, bekräftelse? - Förmodligen. Du vill ha kommentarer som " men åh, va nyttig du är! " eller " Åh, ge mig receptet! " Och erkänn, du lägger inte ut bilden för att du vill hjälpa andra. Du vill bara att folk ska se hur nyttigt du äter nu när du snart ska på gymmet och träna.
 
Avreaktion
Jag är så fruktansvärt less på människor som skriver inlägg om styrketräning som att dom inte gjort något annat i hela deras liv. Låt mig säga en sak, en person som har tränat i tre veckor är inte en person du vill få tips om träning eller kost ifrån, denna person är inte pålitlig över huvud taget. Jag vill inte ha inspiration eller tips ifrån dig, så sluta upp med att leka PT på en egen kategori på din blogg med en huvudtext som: Träning, health, kost och träning - eller något annat. Du, din teknik och din kost på två morötter skrämmer mig. Den enda skillnaden jag ser på före och efter bilderna är att du har lärt dig hur man spänner musklerna. SLUTA. 
 
Coolare med fria vikter
Jag blir rädd då jag ser killar som lägger sig på bänken och sedan för ner stången mot halsen då dom ska köra bänkpress. Vet du inte tekniken för en övning, GÖR DEN INTE. Och då jag kommer för att ge tips skratta inte, tacka mig. Jag räddade kanske ditt liv. - Haha. Nej, men allvarligt. Kan du ingenting vid de fria vikterna, fråga någon som du vet kan, rör dom inte eller skaffa en PT - man kan skada sig så fruktansvärt mycket. Du kanske borde hålla dig till maskiner eller armhävningar tills vidare.
 
 
Instagram
Jag ser konstant bilder på instagram med hashtags som: "fitnessinspo, fitness, health osv osv osv" - ni vet vad jag snackar om. 
Det enda förvirrande med dessa bilder är att majoriteten av dem bara är bilder på smala tjejer som då, konstigt nog har konturer på sina muskler ( detta är inget mysterium då man får synliga muskler om man har lite underhudsfett ). 
 
Killar
Och killar, sluta låtsas som att ni är fitnessgurus och stora som hus då ni bara tränat i ett halvår. Är du en man som sköter allting fläckfritt ( alltså, då snackar vi EXTREMT fläckfritt, ingen alkohol, perfekt kost osv ) så kan du på ett år gå upp högst 2-3kg RENA MUSKLER. Detta är individuellt men jag säger detta så man ska förstå att då du ställer dig på vågen efter två månaders träning/bulkning och ser att du gått upp 10kg så innebär inte detta att 8 av dessa 10 kilon är muskler.
 
"Periodare"
Är du en person som styrketränar en vecka och sedan har uppehåll i en månad för att sedan träna en vecka igen? Då du väl tränar passa du på att slänga ut bilder så folk ser och kanske tror att du tränat resten av månaden också. Då är du en periodare och tycker förmodligen inte att styrketräning är roligt. Du vill träna, men tappar lätt motivationen och tycker inte att det är as kul att gå till gymmet. Du borde leta efter någon annan träningsform som du tycker är rolig. Gillar du inte att styrketräna, gör det inte. Allting blir lättare då man tycker att det är roligt!
 
The final words
Jag vet mycket väl att jag inte är en expert på träning, kost och allt som hör till. Men jag menar, kom igen! Jag blir ju rädd.
Ta inte illa upp om du känner dig träffad. Jag har bara damp ibland och det går oftast över. Som nu så trodde jag att hela inlägget skulle bli ett avreaktions-inlägg, men det slutade inte så argt. :)
 
Kände att jag måste avsluta inlägget med en glad gubbe, känns bättre då! 
 
HÖRS, HEJ!
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort
PokerCasinoBonus